top of page

Udržitelná móda: Používaný ale i zneužívaný pojem



Stručně řečeno, je to sjednocující termín pro oděvy, které jsou vytvářeny a spotřebovávány tak, aby mohly být, doslova řečeno, udržitelné, a zároveň chránit jak životní prostředí, tak ty, kteří oděvy vyrábějí.


Snižování emisí CO2, boj proti nadprodukci, snižování znečištění a odpadů, podpora biologické rozmanitosti a zajištění spravedlivých mezd a bezpečných pracovních podmínek pro pracovníky v oděvním průmyslu jsou proto zásadní pro udržitelnost.


Udržitelná móda s sebou přináší mnoho výhod a benefitů. Jedním z nich je podpora inovací a kreativity v designu, protože designéři hledají nové způsoby, jak používat recyklované materiály, upcyklovat a minimalizovat odpad. Tyto trendy vedou k originálním a jedinečným kouskům, které jsou nejen udržitelné, ale také stylové a trendy.


Podpora udržitelné módy navíc znamená také investice do budoucnosti naší planety a společnosti. Každý nákup udržitelného oblečení je hlasem změny a podpory pro značky a návrháře, kteří se zavázali k odpovědnému přístupu k výrobě oděvů. To vytváří tlak na celý módní průmysl, aby se posunul směrem k udržitelnějšímu a etičtějšímu modelu výroby a spotřeby. Takový přístup nám umožňuje budovat lepší a čistší budoucnost pro všechny.

Comments


bottom of page